FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jandroković se u New Yorku susreo s hrvatskim poslovnim ljudima

Autor: Zrinka Treščec

ZAGREB/NEW YORK, 8. srpnja 2024. (Hina) - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković sastao se u nedjelju na radnoj večeri u New Yorku s predstavnicima hrvatske poslovne zajednice u SAD-u, priopćeno je u ponedjeljak iz Hrvatskog sabora.

Kako je priopćeno, među nazočnima bili su istaknuti predstavnici renomiranih tvrtki iz bankarstva, građevinskog i nekretninskog sektora te ugostiteljstva, uključujući članove Udruženja američko-hrvatskih profesionalaca (Association of Croatian American Professionals).

Na sastanku je bilo riječi o aktualnim izazovima s kojima se američko-hrvatski poduzetnici najčešće susreću, kao i o njihovim iskustvima i planovima kada su u pitanju ulaganja u Hrvatsku.

Zajednička je ocjena kako hrvatska strateška postignuća, poput članstva u NATO-u, Europskoj uniji, europodručju i šengenskom prostoru, kao i sve što Hrvatska čini na putu ka članstvu u OECD-u, našu zemlju čine bitno privlačnijom nego prije, kako za američke ulagače hrvatskog podrijetla, tako i ostale, navodi se u priopćenju.

Pri tom, kada su u pitanju potencijalna međusobna ulaganja, posebno je naglašena važnost stupanja na snagu Sporazuma o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja koji bi trebao bitno smanjiti opterećenja poduzetnicima i ulagačima.

Jandroković je zahvalio okupljenima na kontinuiranom njegovanju snažnih veza s matičnom državom, kao i na svemu što čine za jačanje gospodarskih i drugih spona između svojih dviju domovina. Završno je posebno istaknuo kako je razvidno da njihov angažman, osim poslovne, nosi i snažnu emotivnu i domoljubnu komponentu, što Hrvatska itekako prepoznaje i cijeni, navodi se u priopćenju.

 

(Hina) xzt/xpp ybcav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙