FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izlazna anketa: HDZ-u najviše mandata u 7 izbornih jedinica, Rijekama pravde u dvije

Autor: Sara Margetić

ZAGREB, 17. travnja 2024. (Hina) - HDZ je osvojio najviše mandata u sedam izbornih jedinica, dok je koalicija Rijeke pravde predvođena SDP-om dobila najviše glasova u dvije izborne jedinice, dok su u jednoj izjednačeni, pokazuje izlazna anketa.

U I. izbornoj jedinici koalicija HDZ je dobio 5 mandata, Rijeke pravde dobila je 4 mandata, Možemo! 3 ,Domovinski pokret 1 mandat, Most 1 mandat.

U II. izbornoj jedinici HDZ je osvojio šest, a koalicija Rijeke pravde 4 mandata. Domovinski pokret osvojio je 2 mandata, a Most i Možemo po 1 mandat .

U III. izbornoj jedinici koalicija Rijeke pravde osvojila je 7 mandata, HDZ 4, a Nezavisna platforma Sjever 2 mandata i Možemo 1 mandat.

U IV. izbornoj jedinici HDZ je osvojio 7 mandata, dok su Rijeke pravde 4, Domovinski pokret dobili su po 2 mandata, Možemo 1 mandat.

U V. izbornoj jedinici HDZ je osvojio 8 mandata, a Rijeke pravde 3, Domovinski pokret 2 mandata, a Most 1 mandat.

U VI. izbornoj jedinici HDZ je osvojio 4 mandata, a Rijeke pravde isto 4. Možemo! je dobio 3 mandata, Domovinski pokret dobio je 1 mandat, jednako kao i Most i Fokus.

U VII. izbornoj jedinici HDZ je osvojio 7 mandata, Rijeke pravde 4, a Možemo! 1 mandat. Domovinski pokret dobio je 1 mandat te Most jedan mandat.

U VIII. izbornoj jedinici pobjedu je odnijela koalicija Rijeke pravde osvojivši 6 mandata, HDZ 4, IDS dva mandata, a Možemo i Most po jedan mandat.

U IX. izbornoj jedinici HDZ je osvojio 7 mandata, koalicija Rijeke pravde 3, Domovinski pokret i Most po dva mandata.

U X. izbornoj jedinici HDZ je osvojio 6 mandata, koalicija Rijeke pravde njih 5, Domovinski pokret 2 mandata, a Most 1 mandat.

Ukupno, bez manjinskih te tri zastupnika iz 11. izborne jedinice, najviše glasova osvojio je HDZ, koji ima 58 mandata, a koalicija Rijeke pravde predvođena SDP-om dobiva 44 mandata, pokazuje izlazna anketa.

Treći je Domovinski pokret s 13 mandata, a četvrto mjesto s 11 osvojenih mandata zauzima Možemo, dok je Most peti s devet mandata.

U Hrvatski sabor ulaze još IDS s dva mandata, Nezavisna platforma Sjever na čelu s međimurskim županom Matijom Posavcem također s dva mandata te koalicija Fokus-Republika s jednim mandatom.

Izlaznu anketu provela je agencija Ipsos za sve televizije na uzorku 26.416 ispitanika, u svih 10 izbornih jedinica.

(Hina) xsmar yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙